Anderen begrijpen is kennis, jezelf begrijpen is verlichting

 

 

Anderen over mij

Marcel de Boer – teamleider op het Esdal College

Door de coachingsgesprekken met Ine heb ik mijzelf beter leren begrijpen, ontdekt waar mijn frustraties, onzekerheden en drammerigheid door ontstaan.

Je luisterend oor en grote hoeveelheid vragen hebben de ‘wilde honden’ in mij laten relativeren.

Bedankt Ine!

Ernst Rosenbaum, notariskantoor Rosenbaum te Emmen

Als ondernemer wil je natuurlijk voornamelijk bezig zijn met ondernemen. Maar om goed te kunnen ondernemen is het van groot belang dat je organisatie goed in elkaar zit.

Al langere tijd had ik het gevoel dat mijn organisatie beter kon. Ik realiseerde mij dat ik behoefte had aan een derde persoon die van buitenaf keek naar mij en mijn organisatie. Een coach dus. Samen met Ine Taffijn heb ik gepraat over mijzelf, mijn organisatie en mijn personeel. Daarnaast zijn er een tweetal gesprekken geweest tussen Ine Taffijn en een ieder van mijn medewerkers.

Ine heeft mij en ons leren reflecteren en organiseren. Er ontstond al snel rust in mijn organisatie bij mij en bij mijn medewerkers.
Ik had dit natuurlijk veel eerder moeten doen en kan een ieder aanraden die ook met vragen over zijn organisatie rond loopt gebruik te maken van de diensten van een coach zoals Ine Taffijn.

Getty van der Weij, adviseur opleiding Gemeente Groningen, afdeling SoZaWe

Ine heeft bij ons de trainingen Plannen& Organiseren, Presenteren en Rapporteren gegeven. Ze heeft dit adequaat opgepakt, ondanks de weerstand in de organisatie.

Marcel Betgen, Plantmanager Smilde Foods B.V.

“Ik ken Ine al vele jaren; maar heb haar vooral leren kennen in de periode dat zij vestigingsmanager was van Dactylo. Een geweldig charmante en gedreven vrouw met bijzonder grote betrokkenheid bij haar klanten en medewerkers. Doortastend, nuchter en met een heldere kijk op de processen en behoeftes. Een betere ambassadrice kon Dactylo zich in die periode niet wensen.

Tegenwoordig is Ine werkzaam als trainer / coach / talentontwikkelaar en heb ik bij haar een training gevolgd waar ik met veel plezier op terug kijk.

Een geweldig warme, oprechte, meevoelende en stimulerende coach die je een veilige plek biedt waarin je jezelf kunt zijn tijdens een bijzonder intensief en confronterend trainings-traject.
Ze voelt feilloos aan waar je mee zit en houdt je zo nu en dan op subtiele wijze een spiegel voor.

Ik kan Ine van harte aanbevelen als trainer / coach.

Paul van der Zon, directer/eigenaar ViFa BV

Ine is voor mij de ideale trainer/coach. Ze houdt je op inspirerende manier een spiegel voor waardoor je beter met jezelf en situaties die op je pad komen, leert omgaan. Ine geeft je het vertrouwen dat nodig is om snel tot betere resultaten te komen.

Henk Lok, bedrijfsleider Thijsen Media Groep

Ine heeft een training verzorgd voor het middenkader van de Thijsen Media Groep in Emmen. Doel van de training: omgaan met en terugdringen van ziekteverzuim. Ine verzorgde deze, door haar op maat ontwikkelde training op zeer inspirerende wijze, waarbij zij niet schroomde ook zichzelf een spiegel voor te houden. Deze opstelling als coach heeft er toe geleid dat de impact op de deelnemers groot was en dat zij zichzelf ook herkenden in de voorbeelden. Het effect van de training is daardoor ook voor de langere termijn blijvend. Ik wil dan ook Ine graag aanbevelen voor (op maat gemaakte) trainingen.

Arjan Schipper, eigenaar/register-accountant/CPA KroeseWevers

Wij werken nu ruim een jaar met Ine en zijn zeer tevreden over de resultaten, de communicatie en de samenwerking. Ine begeleidt een aantal collega’s van ons kantoor op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, commercie en communicatie. Zowel van onze kant als in de beleving van de betrokken collega’s als uitstekend ervaren. Wij zullen Ine dan ook graag aanbevelen bij anderen.

Jaap Lamfers, account manager Noord Nederland bij Cvites

Ine ken ik al vanaf 1987. Op het eerste gezicht heb je hier te maken met een charismatische, charmante, stijlvolle vrouw; een zelfbewuste harde werker met een uitgesproken mening. Door Ines goede gevoel voor organisatie, orde en methode gecombineerd met het vermogen om de behoeftes van mensen om haar heen goed aan te voelen, heeft zij als manager in het uitzendwezen het succes altijd naar haar hand gezet.

Achter deze invloedrijke sterke persoonlijkheid zit een onbaatzuchtige, attente, warme persoonlijkheid die vrijgevig is met haar adviezen. Menselijke relaties betekenen veel voor Ine. Zij leeft sterk mee in de problemen van anderen en weet door haar interesse in het menselijk karakter anderen niet alleen goed in te schatten, maar ook hoe ze te benaderen en te coachen. Ine is een serieuze, bedachtzame, toegewijde en ontspannen coach die voldoening vindt in wat er is en weet met haar vitaliteit en verbeeldingskracht mensen weer op weg te helpen.

Alda Fransen, Human Resources Generalist at Honeywell BV

I have worked with Ine for many years in her job as Manager for Dactylo Emmen. Ine has a very good knowledge of the temperorary-worker-market.. She is a very reliable and a driven professional. Always thinking for the customer, also in a creative way. And as a person it is a joy to work with her.

Frederik Brands, ontwikkelaar en acquisiteur Brands Bouwgroep BV te Emmen

De coachingsgesprekken met Ine heb ik als zeer waardevol ervaren. Ine liet mij anders tegen situaties aankijken en daardoor leerde ik anders te handelen. Ze haalt talenten naar boven, waar ik geen weet van had dat ik ze bezat. De professionele, maar ook de informele aanpak van Ine heb ik als zeer plezierig ervaren en heeft zeker ook positief bijgedragen aan mijn zakelijk handelen. Daarom beveel ik Ine ook van harte aan.

G.H. management ass. Lefier

Sterker, positiever en blijer
Met een vol hoofd en overprikkeld kwam ik bij Ine binnen. Ik zocht naar rust en houvast. Ine is een prettig en rustig persoon. Vanaf het begin voelde ik mij bij haar op m’n gemak. Ze voelde goed aan wie ik ben als persoon en waar ik behoefte aan had. Ze stelde de juiste vragen, luisterde goed en leerde me dat ik dicht bij mezelf moet blijven, dat ik van mijn eigen kracht moet uitgaan en dat ik op mijn gevoel kan en moet vertrouwen. Ze hield me een spiegel voor en liet me zien hoe je dingen anders kunt bekijken. Hierbij liet ze me in mijn waarde en gaf me de juiste handvatten. Hiervan maak ik nog vaak gebruik. Haar coaching maakte me weer sterker, positiever en blijer.

Ab Boschman, Senior adviseur sectie Planning en Control B, Rijksvastgoedbedrijf

Als leidinggevende kom je vaak in stress momenten en wordt het steeds moeilijker de balans te vinden tussen werk en privé. Als je daarbij ook nog eens een “mens mens” bent en altijd klaar staat voor anderen komt er een tijd dat het niet meer te behappen is. Ik ben een persoon waarbij dit overkomen is. Door werkweken te maken van regelmatig 60 uur herken jezelf de symptomen niet. Het luisteren naar je partner doe je ook al niet en voor je het weet vind je het normaal dat je altijd maar aan het werk bent. Totdat het moment komt dat het lichaam protesteert. Mij is dit overkomen en op het werk kon ik hiervoor geen oplossing vinden. Op zoek naar professionele hulp ben ik terecht gekomen bij Ine Taffijn. Ik moet zeggen dat ik altijd zeer sceptisch ben voor dit soort gesprekken maar ik heb het toch gedaan. Nu achteraf gezien ben ik heel blij met deze keuze. In een paar praatsessie (met thuisopdrachten) heeft Ine mij geleerd de balans te vinden tussen mijn gevoel en mijn verstand. Ine is niet alleen een heel warm persoon maar ook in mijn ogen zeer deskundig. Niet zo eens dat ze speciale methodes heeft maar juist doordat zij je leert om zelf met de juiste antwoorden/oplossingen te komen. Natuurlijk weten we het allemaal zelf wel dat we te hard werken en teveel uren maken. Alleen als je dit weet moet je er ook wat aan doen. Juist dat heeft ze mij geleerd om niet altijd met anderen bezig te zijn maar ook met jezelf. Waarin ik altijd dacht dat ik dan egoïstisch ben, heeft Ine me laten in zien dat het normaal en zeker gezond is om af en toe aan jezelf te denken. Ik heb nu nog steeds de rust gevonden en hou me nog steeds aan mijn normale werkweek uren. Ine’s motto hangt op mijn werkkamer en weerhoud me van terugvallen in mijn oude patroon.
“Doe de goede dingen en probeer niet alle dingen goed te doen”.

Miranda

Door de hoge werkdruk tot 1,5 jaar geleden, geen nee kunnen zeggen. De spanning in mijn lichaam was enorm. Door de vragen die jij stelde kon ik vooruit. Ik heb geen spanning meer in mijn lichaam en nee zeggen is nu een stuk makkelijker. Ik sta nu in mijn eigen kracht. Je voelde dingen heel goed aan. Je nam alle tijd voor me. Je zegt dat ik het zelf heb gedaan, maar zonder jou, was me dit niet gelukt.

Dankjewel!

Anja

Al vele jaren werk ik bij hetzelfde bedrijf. Altijd betrokken en gewaardeerd door de organisatie. Tot enig moment waarbij er iets veranderde voor mijn gevoel. Ik werd onzeker over mezelf en kon bepaalde zaken niet meer relativeren. Ine heeft  me laten inzien waar mijn gevoel vandaan komt en hoe ik hier mee om kan gaan. Ik heb veel geleerd over mezelf waardoor ik weer positief en zelfverzekerd verder kan. Bij Ine voelde ik me gelijk op mijn gemak en ze heeft snel mijn vertrouwen gewonnen. Ze is een warme, begripvolle en deskundige coach. Ik ben ontzettend dankbaar voor de fijne gesprekken met Ine!

Succes duurt niet eeuwig en blunders zijn zelden fataal. Het enige wat telt, is de moed om door te gaan.

Sir Winston Churchill